Wat mij bezielt in mijn werk

Onverwachtse invalshoeken, inspiratie bieden en deuren openen naar nieuwe vergezichten, dat is mijn passie. 

Processen in gang zetten zodat inzichten verworven kunnen worden en men zich bewust wordt van …

Met andere ogen naar jezelf kijken en naar de ander, dat is wat er gaat gebeuren.

Ik ben filosofisch – diepgaand – verrassend – bezield en nieuwsgierig. Ik werk graag met beelden, archetypische beelden, laat mensen voelen, ervaren en doorleven.

Ik weet mensen te raken, verwarrend soms…maar altijd veilig.

Over mijn achtergrond

De rode draad zowel in mijn persoonlijke als later ook in mijn professionele leven is van jongs af aan mijn zoektocht naar dé universele waarheid geweest.  De grote zingevingsvraagstukken hebben mij altijd al gefascineerd en uiteindelijk ook mijn professionele ontwikkelingsweg bepaald.

Tijdens mijn studie Assyriologie bestudeerde ik oude teksten uit de Mesopotamische cultuur. Door de Sanskrit geleerde Sri Sarvabhavana uit India werd ik ingewijd in de enorme kennis van de Vedische geschriften.  Uiteindelijk vond ik in de dieptepsychologie van de Zwitserse psychiater Carl Gustav Jung het laatste puzzelstukje, waardoor ik de oude kennis kon gaan vertalen naar een hedendaags (professioneel) publiek.

Als organisatieadviseur werk ik derhalve graag met beelden die universeel en tijdloos zijn. Het mythologische thema van DE REIS VAN DE HELD is één ervan.  Door deze als metafoor te gebruiken wordt de wetmatigheid van veranderprocessen, die wij in ons persoonlijke en professionele leven doorlopen, duidelijk gemaakt.

Deze processen te begeleiden is uiteindelijk de specialisatie geworden van waaruit ik adviesbureau BOG heb opgezet.

– Anne Pauen