Mijn diepste wezenskern is die van een kunstenaar. Ik laat meegraag inspireren dat zet iets in werking waardoor iets nieuws kan ontstaan. Ik denk graag na, achtervraag wat vanzelfsprekend lijkt, zo worden gedachten tot woorden.

Creëren is a way of live. Dat gaat over input en output. Mijn input kwam door mijn vragen. Wie we ten diepsten zijn en wat het daadwerkelijke doel van ons leven is boeit mij. Ik heb me er veel mee bezig gehouden waarbij me de kennis en kunde van oude culturen het meest fascineerde. Zij gaan de diepte in, net als C.G. Jung met zijn dieptepsychologie.

Het gaat allemaal over hetzelfde. Het grote raadsel van ons bestaan. Dit wilde ik toegankelijk maken voor mijn werkterrein als coach en trainer. Het feedback van collega’s en cliënten heeft mij enorm geholpen bij het ontwikkelen en vorm geven van mijn trainingen. Hun enthousiasme voed me en geeft richting aan mijn aanbod.

Werken met het  ‘slimme onbewuste’ heeft mij altijd het meest gefascineerd. Alle antwoorden op al onze vragen zijn hier reeds aanwezig. Je moet alleen leren om op de juiste manier met het onderbewustzijn te communiceren. Dat doe ik door systemisch te werken, creatieve middelen te gebruiken, te visualiseren en intuïtief te schrijven. 

Om toegang tot dit bewustzijnsveld te krijgen, heb ik de coachingsmethode  DE REIS VAN DE HELD op weg naar Zelfkennis® ontwikkeld met een bijbehorende tool.  Dit is het resultaat van mijn eigen reis geworden, geïnspireerd door leermeesters als C. G. Jung en de Vedanta filosofie.

Kijk voor mijn opleidingsachtergrond op mijn LinkedIn profiel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onverwachtse invalshoeken, inspiratie bieden en deuren openen naar nieuwe vergezichten, dat is mijn passie. 

Processen in gang zetten zodat inzichten verworven kunnen worden en men zich bewust wordt van …

Met andere ogen naar jezelf kijken en naar de ander, dat is wat er gaat gebeuren.

Ik ben filosofisch – diepgaand – verrassend – bezield en nieuwsgierig. Ik werk graag met beelden, archetypische beelden, laat mensen voelen, ervaren en doorleven.

Ik weet mensen te raken, verwarrend soms…maar altijd veilig.

Over mijn achtergrond

De rode draad zowel in mijn persoonlijke als later ook in mijn professionele leven is van jongs af aan mijn zoektocht naar een universele waarheid geweest.  De grote zingevingsvraagstukken hebben mij altijd al gefascineerd en uiteindelijk ook mijn professionele ontwikkelingsweg bepaald.

Tijdens mijn studie Assyriologie bestudeerde ik oude teksten uit de Mesopotamische cultuur. Door de Sanskrit geleerde Sri Sarvabhavana uit India werd ik ingewijd in de enorme kennis van de Vedische geschriften.  Uiteindelijk vond ik in de dieptepsychologie van de Zwitserse psychiater Carl Gustav Jung het laatste puzzelstukje, waardoor ik de oude kennis kon gaan vertalen naar een hedendaags (professioneel) publiek.

Als trainer en coach werk ik graag met beelden die universeel en tijdloos zijn. Het mythologische thema van DE REIS VAN DE HELD is één ervan.  Door deze als metafoor te gebruiken wordt de wetmatigheid van veranderprocessen, die wij in ons persoonlijke en professionele leven doorlopen, duidelijk gemaakt.

Deze processen te begeleiden is uiteindelijk de specialisatie geworden van waaruit ik het na en bijscholingsinstituut voor dieptepsychologie  heb opgezet.

– Anne Pauen