Mijn diepste wezenskern is die van een kunstenaar; filosoferen hoort bij mijn leven. Inspiratie voelt als voeding, nadenken als vanzelfsprekend. Zo worden gedachten tot woorden. Creëren is ‘a way of live’, een scheppende levensenergie.

Wie we ten diepsten zijn en wat het daadwerkelijke doel van ons leven is boeit mij al mijn hele leven. Mijn grootste leermeesters vond ik in de kennis en kunde van oude culturen. C.G. Jung voelt juist daarom als geestverwant.

Werken met het ‘slimme onbewuste’ heeft mij altijd het meest gefascineerd, vandaar de dieptepsychologie. De antwoorden op al onze vragen zijn reeds aanwezig. We moeten alleen leren om op de juiste manier met het onderbewustzijn te communiceren. Dat doen we door systemisch te werken, creatieve middelen te gebruiken, te visualiseren en intuïtief te schrijven.

We hebben allemaal vragen over het grote raadsel van ons bestaan. Wie zijn we ten diepsten als alle maskers vallen? Werken met dit thema wilde ik toegankelijk maken voor de coachingswereld. Zelfkennis gaat verder dan te weten wat onze eigenschappen, valkuilen of talenten zijn. Zelfkennis gaat over onze wezenskern.

Om toegang tot dit bewustzijnsveld te verkrijgen, heb ik de coachingsmethode  DE REIS VAN DE HELD op weg naar Zelfkennis® ontwikkeld. Het resultaat van mijn eigen reis, geïnspireerd op oude wijsheden.

Feedback van mijn cliënten en collega’s heeft mij enorm gestimuleerd bij het ontwikkelen en vorm geven van mijn trainingen. Hun enthousiasme voed me en geeft richting aan mijn aanbod.

Kijk voor mijn opleidingsachtergrond op mijn LinkedIn profiel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onverwachtse invalshoeken, inspiratie bieden en deuren openen naar nieuwe vergezichten, dat is mijn passie. 

Processen in gang zetten zodat inzichten verworven kunnen worden en men zich bewust wordt van …

Met andere ogen naar jezelf kijken en naar de ander, dat is wat er gaat gebeuren.

Ik ben filosofisch – diepgaand – verrassend – bezield en nieuwsgierig. Ik werk graag met beelden, archetypische beelden, laat mensen voelen, ervaren en doorleven.

Ik weet mensen te raken, verwarrend soms…maar altijd veilig.

Over mijn achtergrond

De rode draad zowel in mijn persoonlijke als later ook in mijn professionele leven is van jongs af aan mijn zoektocht naar een universele waarheid geweest.  De grote zingevingsvraagstukken hebben mij altijd al gefascineerd en uiteindelijk ook mijn professionele ontwikkelingsweg bepaald.

Tijdens mijn studie Assyriologie bestudeerde ik oude teksten uit de Mesopotamische cultuur. Door de Sanskrit geleerde Sri Sarvabhavana uit India werd ik ingewijd in de enorme kennis van de Vedische geschriften.  Uiteindelijk vond ik in de dieptepsychologie van de Zwitserse psychiater Carl Gustav Jung het laatste puzzelstukje, waardoor ik de oude kennis kon gaan vertalen naar een hedendaags (professioneel) publiek.

Als trainer en coach werk ik graag met beelden die universeel en tijdloos zijn. Het mythologische thema van DE REIS VAN DE HELD is één ervan.  Door deze als metafoor te gebruiken wordt de wetmatigheid van veranderprocessen, die wij in ons persoonlijke en professionele leven doorlopen, duidelijk gemaakt.

Deze processen te begeleiden is uiteindelijk de specialisatie geworden van waaruit ik het na en bijscholingsinstituut voor dieptepsychologie  heb opgezet.

– Anne Pauen