Over mij

Het streven naar de juiste balans tussen ratio, intuïtie  en handelen is mijn streven bij de begeleiding van mens & organisatie.

Mijn wortels liggen in Duitsland waar ik in 1958 als oudste dochter van vier kinderen geboren werd. Mijn familie en de generaties die mij voorgingen hebben het kader geschapen dat samen met mijn eigen keuzes en hetgeen mij in mijn leven is ‘toe-gevallen’- maakt wie ik nu ben.

Hierbij horen eigenschappen en de liefde voor:

nieuwsgierig – ondernemend –  vooruitstrevend –  kritisch –  creatief – beelddenken –  enthousiast –  trouw –  liefdevol –  intuïtief –  filosofisch –  diepgaand –  oudheid –  culturen  –  genieten – stilte – tijdsbeleving –  het grote mysterie van het bestaan willen begrijpen…

Mijn vorming werd sterk beïnvloed door mijn zoektocht naar de ‘waarheid achter de dingen’, wat uiteindelijk resulteerde in een studie van cultuur en taal van het Oude Nabije Oosten en het bestuderen van de grote religieuze stromingen van deze tijd.

Door mijn studie van de Jungiaanse dieptepsychologie kwam mijn liefde voor oude culturen en wijsheids-tradities samen met het begrip van de processen van de menselijke psyche.

Mijn kennis en ervaring met de oosterse wijsheidstradities werden op liefdevolle manier gestuurd en geprikkeld door mijn leraar Shri Sarvabhavana Das, Sanskriet-geleerde, filosoof en godsdienstwetenschapper uit Berlijn.

Mijn opleidingen als docente in het voortgezet onderwijs, beroepscoach voor leiderschap en systeemopstellingen, geven mij het methodisch, didactisch gereedschap in handen waarmee ik mensen begeleid bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Omdat ik mij graag blijf ontwikkelen rond ik op dit moment mijn studie aan de Hogeschool voor Geesteswetenschap af, door een scriptie te schrijven over : De herontdekking van de Ziel in onze ‘onttoverde’ wereld.

Als organisatieadviseur werk ik voor mijn trainingsbureau Brutoorganisatiegeluk waarbij bewust ondernemerschap centraal staat.  In mijn ‘School voor Bewustzijnsontwikkeling’ richt ik mij op mensen die behoefde hebben aan inspiratie en begeleiding tijdens hun Reis op weg naar  ‘Zelf-kennis’.

Ik hoop u als lezer op deze manier een indruk te geven over hetgeen mij ten diepste uitmaakt, waardoor ik ben wie ik ben.

Als dit alles u aanspreekt, kan het wellicht leiden tot een inspirerende en vruchtbare samenwerking.

Ik hoor graag van u.