Begeleiding bij uw persoonlijke ontwikkeling

Voor uw persoonlijke ontwikkeling is zelfkennis van essentieel belang

Visie

Persoonlijke ontwikkeling betreft het natuurlijke proces dat iemand doormaakt tussen zijn geboorte en zijn dood. Iemand wordt geboren in een bepaald gezin, met een bepaalde geschiedenis en krijgt hierdoor een bepaalde blik op zichzelf en het leven. Vervolgens groeit iemand op en verzamelt onderwijl tal van mooie èn moeilijke ervaringen, die zijn of haar visie op zichzelf en het leven verder completeren. Zo ontstaan er een hoogst persoonlijk palet aan overtuigingen, veronderstellingen, angsten en weerstanden, die zich in de loop van de tijd stevig in ons wezen vastzetten. Zij vormen de bril waardoor wij in ons verdere leven zullen kijken.

Wanneer begeleiding iets voor jou kan betekenen

Ontevredenheid, neerslachtigheid en depressiviteit zijn vaak voorboden van een zingevingscrisis in de tweede helft van ons leven. Dat kan zich uiten in jouw privé-leven of op jouw werk. Wij kunnen twijfels hebben over onze levenspartner of over het werk dat wij dagelijks doen en denken vaak naar over de zin van ons bestaan.

Je vraagt je af of dat het dat nou was, jij voelt je vaak somber en ervaart weinig plezier in het leven. Soms kun je nog niet eens aangeven wat je dwars zit en lijken deze gevoelens ons helemaal te overspoelen. Ook al zijn wij immers gezond, hebben wellicht zelfs een liefhebbende partner en betaald werk, maar toch hebben wij last van vervelende stemmingen.

Helaas nemen de meeste mensen deze verschijnselen niet serieus en eindigt het geheel in een grote crisis. Een crisis kan bevrijdend en reinigend werken als wij er op de ‘juiste’ manier me omgaan. Het sleutelwoord is bewustzijn en bewustwording van het archetypische van dit proces. Het resulteert in een nieuw inzicht waardoor je met andere ogen naar de wereld om je heen kijkt.

In eeuwenoude mythologieën zien wij dit proces uitgebeeld in symbolische verhalen waarbij de held op reis gaat om het antwoord te vinden op het grote ‘geheim’ van het leven. Het goede nieuws is namelijk, deze gevoelens horen bij het menselijk bestaan sinds mensenheugenis en hebben uiteindelijk als doel dat wij hierdoor groeien. Het slechte nieuws is, dat goeie nooit zonder pijn en strijd gaat. Juist door de worsteling en de strijd bereik je uiteindelijk je doel.

Wat je van mij mag verwachten

Begeleiding bij jouw persoonlijke ontwikkeling helpt je inzicht te verkrijgen in jouw  levensvragen. Gezamenlijk zullen wij onderzoeken wat dwars zit, waar dat vandaan komt en waartoe jou dit uitdaagt. Het is een zelfonderzoek dat erop is gericht jouw persoonlijke motieven en doelen in het leven helder te krijgen, opdat je eraan kunt gaan werken deze in de toekomst te verwezenlijken. Het doel is dus: jezelf te leren kennen en te worden wie je bent. Bewust omgaan met jouw persoonlijke ontwikkeling betekent stilstaan bij jouw verleden, verkennen van de mogelijkheden in jouw heden en conclusies trekken voor jouw toekomst.

Je mag van mij verwachten dat ik nieuwsgierig ben naar jou en jouw thema’s, opensta voor jouw wensen, zorgen en ideeën en al mijn ervaring, kennis en intuïtie in zal brengen om samen met jou te werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Ik verheug mij op je!

Neem gerust contact met me op voor meer informatie.

Bij persoonlijke ontwikkelingen hebben mensen in scheidingssituatie mijn bijzondere aandacht. Lees meer →

Andere personal coaching trajecten